Радан Кънев реши да припомни непознати за историята факти: Преди една

...
Радан Кънев реши да припомни непознати за историята факти: Преди една
Коментари Харесай

Радан Кънев: През 1885г. е имало много българи, които са казвали да не признаваме Съединението, за да не ядосаме Императора в Петербург. Сега е същото

Радан Кънев реши да напомни " непознати за историята обстоятелства ": 

" Преди една седмица, #Путин и #Газпром стопираха - в жестоко нарушаване на контракта и макар постоянно заплащане - подаването на газ за България. Враждебен акт против всеки български жител от страната-агресор, която възпламени войната в #Украйна. 
Оттогава президентът, водачът на опозицията, един от съдружните сътрудници и маса " обществени представители " и медии започнаха дейна, проведена и очевидно съгласувана офанзива против... българското държавно управление. 

Не против агресора, не против този, който нелегално спря доставките и сложи българските жители и бизнес в риск. Не. Срещу личното ни ръководство, и то без срам да популяризират лъжите на Кремълската агитация (например, че останалите страни от Европейски Съюз заплащат в рубли). 

Г-н Радев, господин Президент, 
Г-н Борисов, 
Др. Нинова, 
Не се прави по този начин. Не. Се. Прави. Така. 
Не прави по този начин опозицията в Полша. Не прави по този начин президентът на Чехия, тежък болшевик и зложелател на държавното управление. Не вършат по този начин съдружните сътрудници (бивши комунисти като Вас, други Нинова) в Румъния. Никой, с изключение на Вас, не прави по този начин... 
Днешното държавно управление може да има доста недостатъци. И аз виждам много, и не замлъквам. Но първо, Путин не стопира газа на държавното управление, а на България. Второ, това е част от неговата война против Европейски Съюз, а не разследване от наша политика. 
Трето и най-важно - офанзивата Ви поврежда и отслабва позициите на България. И по отношение на Газпром, и вътре в Европейски Съюз. 

Знаете ли, че през 1876г. е имало доста българи, които са били срещу Априлското въстание, тъй като са се тревожили да не ядосаме Султана в Цариград? 
Знаете ли, че през 1885г. е имало доста българи, които са казвали - дано не признаваме Съединението, тъй като Императорът в Петербург не го признава? 
Възможно е да не знаете. Защото не го написа в учебниците. Така работи системата на националното обучение - в учебниците написа за хората, с които сме горди, а не за тези, от които ни е позор. "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР